Chipmaand

Doel
In de chipmaand brengen wij het belang om uw dier te laten chippen nog eens extra onder uw aandacht. Chippen is van belang om huisdieren zo snel mogelijk bij de juiste eigenaar terug te krijgen.

Actie
Omdat wij chippen zo belangrijk vinden, betaalt u in de maand juni geen consultkosten voor het plaatsen van de chip. Voor de kosten van de chip zelf, kunt u onze praktijk bellen.

Soms is er ook in december een geheel gratis chipactie, maar dit is afhankelijk van de Dierenbescherming. Houd hiervoor onze sociale media in de gaten rond december.

Hoe werkt het chippen?
Een chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. De chip wordt met een injectienaald onder de huid van uw huisdier geplaatst. Elke chip heeft zijn eigen unieke nummer die afgelezen kan worden met een reader, aanwezig bij elke dierenartsenpraktijk, dierenasiel en dierenambulance. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat de chip geregistreerd wordt op de naam van de eigenaar zodat als een dier gevonden wordt, die vervolgens teruggekoppeld kan worden aan de juiste eigenaar. Bij verhuizen of wijziging van uw telefoonnummer moet u niet vergeten om dit door te geven aan de databank waar de chip geregistreerd is.